понеділок, 10 серпня 2015 11:22

Fitch вважає ймовірність дефолту України високою

Fitch вважає ймовірність дефолту України високою
Фото: 17tv.com.ua

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні СС.

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті на рівні ССС.

Крім того, агентство підтвердило рейтинги незабезпечених іноземних і національних облігацій на рівні СС і ССС відповідно. Рейтинг стелі підтверджений на рівні ССС, короткостроковий РДЕ (рейтинг дефолту емітента) в іноземній валюті підтверджений на рівні С.

Відповідно до шкали Fitch, рейтинг CC вказує на високу ймовірність дефолту.

Нагадаємо, у квітні американське агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг України по зобов'язанням у іноземній валюті одразу на дві сходинки: з ССС- до СС із негативним прогнозом.

Як повідомило у п'ятницю, 7 серпня, Міністерство фінансів України, 12 серпня, у в Сан-Франциско відбудеться зустріч представників українського уряду і комітету кредиторів України.

Якщо під час цієї зустрічі не вдасться досягнути домовленості щодо реструктуризації боргу, Україна буде змушена "використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співробітництва з МВФ", зазначили у відомстві.

"Це також є останньою можливістю для досягнення загальної домовленості напередодні виплат по єврооблігаціям у вересні та жовтні", - йшлося в повідомленні Мінфіну.

Зараз ви читаєте новину «Fitch вважає ймовірність дефолту України високою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути