пʼятниця, 04 травня 2012 16:40

Фірташу дозволили ще два роки орендувати гірничо-збагачувальні комбінати

Фірташу дозволили ще два роки орендувати гірничо-збагачувальні комбінати
Орендна плата для "Кримського титану" Дмитра Фірташа зросла майже вдвічі. Фото: yuzhnoukrainsk.net

Фонд державного майна (ФДМ) та ПрАТ "Кримський титан" підписали додаткові угоди про продовження термінів оренди Іршанського гірничо-збагачувального комбінату і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату до вересня 2014 року.

Про це повідомила прес-служба "Кримського титану".

Відповідно до нових додаткових угод, орендна плата для "Кримського титану" зросла майже вдвічі. Нова ставка орендної плати за користування двома ГЗК перевищить 100 млн грн на рік.

У 2009 році Фонд державного майна України після закінчення терміну дії договорів оренди не пролонгував їх на п'ятирічний термін, як це було передбачено чинними на той момент договорами. У зв'язку з цим ситуація перейшла в судову площину.

Судовий спір вирішено 24 січня 2012 року. Між "Кримським титаном" і ФДМ було підписано Мирову угоду про продовження до 5 вересня 2014 терміну дії договорів оренди сировинних комбінатів. Господарський суд міста Києва виніс рішення, згідно з яким між орендарем та орендодавцем були укладені додаткові угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активи Нацбанку "схудли" до 416,5 мільярда

ФДМ 24 лютого 2012 оголосив конкурс з відбору оцінювачів необоротних активів цілісних майнових комплексів державних підприємств "Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат" і "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" з метою продовження термінів дії договорів оренди. Протягом трьох місяців (з 24 січня по 24 квітня 2012 року) була проведена повна інвентаризація об'єктів, аудиторська перевірка і незалежна оцінка основних засобів ГЗК, інших необоротних і нематеріальних активів. На підставі отриманих аудиторами та оцінювачами даних був зроблений розрахунок орендної плати за використання цілісних майнових комплексів комбінатів. Нові додаткові угоди до договорів оренди були підписаний 26 квітня 2012 року.

"Кримський титан" - найбільший у Центральній і Східній Європі виробник двоокису титану. Підприємство входить до групи компаній Дмитра Фірташа Group DF. Group DF належать 50% мінус 1 акція підприємства. 50% плюс 1 акція належить державній акціонерній компанії "Титан"

Зараз ви читаєте новину «Фірташу дозволили ще два роки орендувати гірничо-збагачувальні комбінати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути