пʼятниця, 19 серпня 2011 09:10

Фірташ безкоштовно використовує державні об'єкти

Фірташ безкоштовно використовує державні об'єкти

ЗАТ "Кримський титан" досі використовує Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат і Вільногірський гірничо-металургійний комбінат без договорів оренди.

Про це заявив голова Фонду держмайна Олександр Рябченко.

"Ми, звичайно, хочемо, щоб вони сплатили всі борги. Принаймні, зафіксувати, що вони нам їх починають сплачувати і хотіли б оформити договір оренди на ці ГЗК, бо там на місяць приблизно десь 6 чи 7 мільйонів гривень" , - сказав він.

"Вони ж не платять, тому що справу розглядають у суді. Це нам не вигідно", - додав глава ФДМ.

Рябченко сподівається, що конфлікт навколо об'єктів вирішать в поточному році. Водночас він зазначив, що питання постійно обтяжує судова тяганина.

Нагадаємо, Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК забезпечують сировиною "Кримський титан".

У вересні 2009 року постановою уряду затверджено рішення створити державні підприємства на базі ІГЗК і ВГМК, включивши їх до держхолдингу "Титан Україна".

У свою чергу, "Кримський титан", що входить до Group DF Дмитра Фірташа, вимагав пролонгувати договір оренди ІГЗК і ВГМК. Конфлікт держави і ЗАТ навколо об'єктів перейшов у судову площину.

Крім цього, у підприємств Фірташа виникла ще низка конфліктів з попереднім урядом України.

Після зміни уряду країни конфлікти були врегульовані, а колишні керівники з OstChem Group, що об'єднує хімічні активи Фірташа, очолили "Титан Україна", "Сумихімпром" і казенне підприємство "Запорізький титаномагнієвий комбінат" (ЗТМК).

"Титан Україна" управляє ВАТ "Сумихімпром", ДАК "Титан" (володіє 50% +1 акція "Кримського титану"). До його складу також планують включити ЗТМК після реорганізації його у ВАТ.

Фірташ публічно заявив про бажання створити спільно з державою вертикально інтегровану компанію в титановій галузі і отримати в ній контроль.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ безкоштовно використовує державні об'єкти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути