неділя, 04 грудня 2016 21:05

Фермерам із Луганщини та Донеччини банки не дають кредити

Фермерам із Луганщини та Донеччини банки не дають кредити
фото: Gazeta.ua

Сільгоспвиробники із Луганщини та Донеччини не можуть отримати кредити в банках. Фінустанови не хочуть втрачати заставне майно через бойові дії.

Про це розповів Gazeta.ua Сергій Ковальов, голова Аграрного союзу Сватівського району на Луганщині.

"Жоден банк не бере заставу від фермерів із Луганської і Донецької області. Ніхто кредитів не дає. Тут війна. Не хочуть ризикувати втратити заставне майно. Від держави допомоги теж немає. Раніше був активний Фонд підтримки фермерських господарств. Зараз він недієвий", - говорить Сергій Ковальов.

Ускладнюють роботу аграріям поблизу зони зіткнення міні поля, розповідає фермер.

"Господарства, розташовані на лінії зіткнення, мають дуже велику проблему. Багато полів не обробляють. Вони заміновані. Там є вибухові пристрої, нерозірвані снаряди. Наслідки війни скрізь. У нас в Сватовому торік було лихо. Зірвався склад боєприпасів у три тисячі тон. Мали дуже великі руйнування. Постраждала і виробнича інфраструктура, фермерські поля. Розліталося все на 15-20 кілометрів. Там і сьогодні працюють сапери. Відшкодувань ніяких немає", - каже Ковальов.

Ситуацію в східних областях і в країні в цілому можна змінити, переобравши парламент і президента, вважає фермер:

"Ми не бачимо урядів, які думають про державу. Приходять члени Кабміну, які гарно говорять, знають іноземні мови, але результатів немає. Де ті цінності, які Майдан пропагував? У державі немає стратегії - стержня, за яким розбудовувати її.
Нам не треба в ЄС - нас там не чекають. І в Росію не треба - вони нам непотрібні. Маємо на своїй землі відбудовувати свою державу. Самі.
Нема змін у країні. Люди бачать незрозумілі цифри і пусті холодильники. Як з мінімалкою у 3200. Як підняти зарплату у країні, де не працює економіка? Треба вибори. Бо доки ті, хто при владі погано шукають попередників. Нікого не можуть знайти. Варто їх змінити. Інакше третього Майдану країна не переживе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скоцик назвав 3 головні завдання Аграрної партії

4 грудня у столиці пройшов10-й з'їзд Аграрної партії. Зібралися понад 700 делегатів з усієї країни. На наступних виборах до Верховної Ради Аграрна партія планує отримати 165 місць у парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Фермерам із Луганщини та Донеччини банки не дають кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути