


Ціни на цукор у роздрібі є стабільними впродовж тривалого часу, але з кінця лютого продукт почав дешевшати. Про це пише Agravery.
"Відповідно до уточненого балансу попиту і пропозиції цукру станом на 1 березня 2016 року в Україні достатньо продукту для споживання і заяви стосовно його можливого дефіциту є спекуляцією", - йдеться у публікації.
Аналітики зазначають, що з огляду на стагнацію внутрішнього ринку, експорт залишається єдиним локомотивом економіки загалом та цукрової галузі зокрема.Обсяги експорту не є критичними і навіть не досягають рекордного рівня 2012/2013 маркетингового року. Так, за січень-вересень сезону 2015/2016 було експортовано 17 491 т цукру білого загальною вартістю $8,3 млн. Основними ринками збуту стала Румунія (45,7% тоннажу), Казахстан (25,2%) та Молдова (10,5%).
Коментарі