вівторок, 24 травня 2016 11:16

Фармацевт розповів, як подешевшали ліки

Фармацевт розповів, як подешевшали ліки
www.vetlek.ru

Українці почали частіше скуплятися в аптеках. Про це Gazeta.ua розповіла директор мережі аптек "Гарант-Медфарм" Марія Веретюк.

"Середній чек в аптеці не змінився у порівнянні з минулим роком. Однак якщо торік до аптеки заходило 10 покупців і в середньому купували ліків на 200 гривень, то зараз приходить 20 і скуповується на 80 гривень. Коли подорожчали ліки, люди зайвий раз не заходили в аптеку. Зараз повертаємося до практики профілактики хвороб, а не тільки лікування", – говорить фармацевт.

За її словами, багато препаратів у порівнянні з минулим роком подешевшали на 10-20%, а подекуди - на 30-50%.

"Ціни зменшилися не на всі ліки. Дехто з виробників залишив старі ціни, але багато постачальників зреагували на те, що долар стабілізувався. Найбільше подешевшали дорогі ліки. Є препарати, які торік коштували по 350 гривень, а зараз продаються по 180. Але це вартість упаковки, якої вистачає на 5-7 днів лікування. Курс препарату може бути розрахований на кілька місяців. На деякі ліки ціни впали наполовину, але більшість подешевшали на 10-20%", – говорить Марія Веретюк.

Найбільше купують ліки від тиску. Середня ціна упаковки вітчизняних ліків цієї категорії - 20 грн, імпортного виробництва - 60-70 грн.

"Зараз люди активно поповнюють дачні аптечки. Замість йоду і зеленки купують стерилізуючі розчини. Є попит на препарати від алергії, укусів, засоби захисту шкіри від сонця. Багато беруть знеболюючого, а також різні ліки для дітей. Просять медикаменти подешевше", – коментує експерт.

Читайте також: В Україні ліки наполовину дорожчі, ніж у Польщі й Румунії — міністр

Нагадаємо, упаковка вітчизняних ліків в середньому коштує 26 грн.

Зараз ви читаєте новину «Фармацевт розповів, як подешевшали ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути