понеділок, 17 жовтня 2011 12:10

Європі дали тиждень на схвалення плану подолання кризи

Європі дали тиждень на схвалення плану подолання кризи

У європейських лідерів є тиждень, щоб врегулювати розбіжності та конкретизувати стратегію подолання кризи суверенного боргу. Нездатність зробити це поставить під загрозу світову економіку.

Про це заявила група міністрів фінансів і глав центральних банків країн-членів "Великої двадцятки" (G-20) під час переговорів у Парижі, передає агентство Bloomberg.

Крайнім терміном погодження плану подолання кризи вони встановили 23 жовтня, коли відбудеться саміт європейських лідерів у Брюсселі.

"Ризик рецесії значно збільшиться, якщо європейці провалять досягнення цілей, які вони встановили для себе", - підкреслив канадський міністр фінансів Джим Флаерті.

Зазначимо, що на зустрічі представників G-20 була схвалена частина плану по уникненню дефолту в Греції, рефінансування банків і стримування поширення суверенної кризи. Проте фахівці все ще не упевнені повністю в остаточному успіху єврозони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде у виграшному становищі під час другої хвилі кризи - експерт

"Зустріч у Брюсселі може стати позитивним історичним моментом. Але також може легко перетворитися на негативний каталізатор", - вважає Йоахим Фелс, головний економіст Morgan Stanley.

План подолання кризи в Європі ще остаточно не затверджено. Однак, за словами близького до переговорів джерела, він включає в себе викуп грецьких облігацій, збільшення ліквідності банків і розширення до 440 млрд євро Європейського фонду фінансової стабільності.

Зараз ви читаєте новину «Європі дали тиждень на схвалення плану подолання кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути