середа, 10 серпня 2011 09:15

Європа змогла відновити індекси після падіння до 2-річного мінімума

Європа змогла відновити індекси після падіння до 2-річного мінімума

Більшість європейських фондових індексів виросла у вівторок після різкого падіння до дворічного мінімуму напередодні.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600, опустився в понеділок до мінімального рівня з березня 2009 року, виріс за підсумками торгів у вівторок на 1,4% - до 232,2 пункту. Протягом сесії значення індикатора коливалося в широкому діапазоні - від зниження на 5,1% до підвищення на 1,6%.

З максимального показника цього року, зафіксованого в лютому, значення індексу опустилося на 20%.

13 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи підвищилися за підсумками торгів у вівторок. Британський FTSE 100 виріс на 1,9%, французький CAC 40 - на 1,6%, німецький DAX практично не змінився, опустившись на 0,1%.

"Настрій учасників ринку дуже несприятливий. Інвестори закладають у котирування акцій можливість другої хвилі рецесії", - зазначив Джордж Годбер з Matterley LLP.

Європейський ринок у вівторок чекав результатів чергового засідання Федеральної резервної системи (ФРС). Уже після закриття європейського фондового ринку ФРС оголосила про рішення щодо збереження цільового діапазону базової процентної ставки від нуля до 0,25% річних. Аналітики також не очікували зміни ставки.

У заяві Комітету з відкритих ринків (FOMC) також міститься зауваження про намір утримувати ставки на "вкрай низькому рівні" щонайменше до середини 2013 року. Крім того, ФРС заявила, що готова до застосування додаткових інструментів для підтримки економіки країни.

Вартість акцій RWE впала за підсумками торгів на 6,3% - до мінімального рівня з 2003 року після того, як компанія повідомила про зниження прибутку в першому півріччі. Напередодні RWE знизила прогноз прибутку на рік, відзначивши високі витрати на закриття атомних електростанцій.

Папери конкурента RWE - E.ON - подешевшали на 5,9%.

Ціна акцій норвезького виробника добрив Yara International ASA впала на 3,7% після погіршення рекомендацій для паперів компанії аналітиками Merrill Lynch до "нижче ринку" з "нейтрально".

Зараз ви читаєте новину «Європа змогла відновити індекси після падіння до 2-річного мінімума». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути