четвер, 20 травня 2010 09:12

Європа та США можуть одночасно обвалити свої валюти – експерт

Європа та США можуть одночасно обвалити свої валюти – експерт

Країни єврозони навмисне знижують курс євро, і цілком контролюють процес. Таку думку висловив в інтерв"ю Gazeta.ua експерт компанії "МПП консалтинг" Павло Мельник:

"Здешевлення євро має урятувати європейську економіку, бо поліпшує конкурентоздатність їхніх товарів у Сполучених Штатах і Китаї. Наприклад, побутової техніки та автомобілів. Збільшаться продажі, отже зросте й виробництво. Це зменшить безробіття. Людей братимуть на роботу. Із зарплати вони почнуть повертати борги, зросте платоспроможність.

Світова криза виникла через надмірне боргове навантаження. Вона завершиться, щойно почнуть розраховуватися з кредитними боргами", - коментує Павло Мельник.

Для України падіння курсу євро не матиме значних наслідків.

"Ми отримуємо зарплатню та розраховуємось гривнею. Валюта потрібна для поїздок за кордон. Підвищення курсу долара ніяк не вплинуло на товари, які виробляються тут. Тому як була в Європі ковбаса по 10 євро, так і залишиться. Найбільше галасу зараз здіймають експортери. Вони втрачатимуть на міжнародному ринку. Зате в Україну підуть дешеві європейські товари.

Найважливіше тепер - реакція США на дії європейців. Від їх рішення залежить весь світ. Бо Штати 25% валового продукту світу. Росія, наприклад, тиждень тому здешевила вартість рубля. Тамтешні аналітики уважно спостерігали за ринками, розуміють наслідки зниження курсу євро. Європа й Америка можуть одночасно й раптово знизити курс своїх валют. Тоді реалізується теорія глобального списання боргів. Почнеться інфляція. Вона дозволить США та Європі виплатити всі борги.

Українцям не варто хвилюватись. Теперішня паніка зумовлена суто психологічними чинниками. За місяць всі звикнуть. Надалі курс євро буде коливатися в межах 1,2-1,3 долара", - вважає Мельник.

gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Європа та США можуть одночасно обвалити свої валюти – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути