Ексклюзиви
середа, 29 жовтня 2014 13:20

ЄС зупинить реверс в Україну, якщо Київ і Москва не домовляться - Меркель

ЄС зупинить реверс в Україну, якщо Київ і Москва не домовляться - Меркель
Фото: zn.ua

Європейський Союз припинить реверсні поставки газу в Україну, якщо Київ найближчим часом не домовиться з Москвою про відновлення прямих поставок від російського "Газпрому".

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише "Європейська правда" з посиланням на видання "Українська енергетика".

Вона висловила занепокоєння з приводу того, що транзит російського газу до Європи через Україну може бути під загрозою, якщо у Москви та Києва не вийде домовитися. У такому разі країни-члени Євросоюзу більше не зможуть здійснювати реверс, оскільки самі потребуватимуть запасів газу.

"Якщо Європа сама має страждати через те, що між Росією та Україною не досягнено домовленості, то Україна залишиться без реверсу - оскільки тоді цей газ буде необхідний самій Європі", - заявила Меркель.

Нагадаємо, 29 жовтня у Брюсселі відбудуться тристоронні газові переговори Росія-Україна-ЄС, на яких має бути прийнято рішення щодо забезпечення транзиту російського газу до Європи через територію України на зимовий період.

Раніше Ангела Меркель вже закликала до якнайшвидшого вирішення газової суперечки між Україною і Росією, щоб Європа не залишилась без газу взимку.

Зараз ви читаєте новину «ЄС зупинить реверс в Україну, якщо Київ і Москва не домовляться - Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути