вівторок, 29 липня 2014 11:08

ЄС готує санкції для російських банків та олігархів - ЗМІ

ЄС готує санкції для російських банків та олігархів - ЗМІ
112.ua

Європейський союз готується додати новий санкційний список дві російські компанії і п'ятьох людей, які підтримують заворушення на Україні та отримують від них вигоду.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на неназваних дипломатів ЄС.

Нові санкції ЄС можуть торкнутися найбільших російських банків - Ощадбанк і ВТБ.

Імена фізичних осіб не називаються. Однак видання пише, що "вперше санкції поширюються на олігархів".

Нові санкції є частиною планів Євросоюзу щодо посилення тиску на президента Росії Володимира Путіна. На думку чиновників ЄС, Москва надає підтримку ополченцям на південному сході України. Нові санкції, за задумом Євросоюзу, повинні завдати удару по російській економіці, ізолювати "еліту Росії", чинячи тиск на Путіна, і перешкодити подальшого відправлення ополченцям зброї через кордон, пише видання.

Агентство Reuters з посиланням на свої джерела в дипломатичних колах ЄС повідомляє, що дипломати ЄС ввечері в понеділок, 28 липня, досягли попередньої угоди за новим санкционному списком. Очікується, що він буде опублікований в офіційному журналі ЄС в найближчу середу, 30 липня.

Раніше Financial Times повідомила, що в проекті можливих заходів проти Росії, які були розіслані Брюсселем в європейські столиці, виявилися пропозиції заборонити держбанкам (з часткою держвласності понад 50%) займати на середньо - і довгостроковій основі у європейських організацій. Крім того, Брюссель пропонував припинити експорт високотехнологічних товарів для російської енергетики, а також згорнути оборонний експорт.

Зараз ви читаєте новину «ЄС готує санкції для російських банків та олігархів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути