пʼятниця, 05 лютого 2016 13:24

Експорт України до РФ рекордно впав до 2% (інфографіка)
3

Частка Російської Федерації в загальному експорті України скоротилася з майже 6% у 2014 році до 2% у 2015 році. Про це на свій сторінці у Фейсбуці написав міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

Обсяг експорту української сільськогосподарської продукції до РФ зменшився на 68,4%. Це на $672 млн менше, до рівня $310 млн.

"З 1 січня 2016 року Російська Федерація в односторонньому порядку вийшла з режиму вільної торгівлі з Україною і ввела заборону на поставки деяких українських продовольчих товарів. У результаті такої політики Москви товарообіг аграрної продукції між Україною та РФ лише за минулий рік зменшився майже на 65%, або більше $1 млрд, порівняно з 2014 роком і склав майже $575 млн. Однак диверсифікація ринків завдяки розширенню географії експорту дозволила агросектору України безболісно перенести втрату ринку Росії", – відзначив міністр.

Експорт упав по всіх товарних позиціях. Україна припинила поставки згущеного молока, яєць, зерна та олійних культур, кондитерських виробів та деяких консервів.

Зараз ви читаєте новину «Експорт України до РФ рекордно впав до 2% (інфографіка)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути