понеділок, 13 червня 2016 10:03

Експерти пояснили, чому зупинилося подорожчання нафти

Експерти пояснили, чому зупинилося подорожчання нафти

Подорожчання нафти на 90% від 12-річного мінімуму на початку року змусило виробників сланцевої нафти повертати у роботу в свої бурові установки. Це загрожує сповільнити подальше зростання цін на "чорне золото". Нафта Brent станом на 9:50 за Києвом торгувалася на 1,23% дешевше, по $49,92 за барель, WTI - на 1,26% дешевше, по $48,45 за барель.

Про це пише Bloomberg.

"Область від 50 до 60 доларів за барель - ласий шматок. Деякі виробники повертаються на 50 доларів, але багато хто з них приходить на 60", - сказав Марк Воткінс, інвестиційний менеджер U.S. Bank.

Фінансові менеджери були обережні на тижні, що завершився 7 червня. Ставили переважно на зниження цін, ніж на подальше зростання.

Прогнозисти Міжнародного енергетичного агентства і Goldman Sachs вважають, що перенасичення починає скорочуватися, бо ОПЕК вичавлює низькими витратами конкурентів.

Зриви поставок нафти в світі досягли в середньому 3,6 млн барелів на день минулого місяця. Причинами стали пожежі у канадській провінції Альберта і напад бойовиків на нафтопровід у дельті річки Нігер.

"До зриву досягнули згоди про те, що ринок перебуватиме у рівновазі в другій половині року. Нігерія і Канада тільки прискорили відновлення балансу," - сказав Майкл Віттнер з Societe Generale SA.

Зараз ви читаєте новину «Експерти пояснили, чому зупинилося подорожчання нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути