пʼятниця, 19 серпня 2016 03:25

Експерти попередили про "втрачене десятиліття" в економіці Росії

Експерти попередили про "втрачене десятиліття" в економіці Росії
Фото: espreso.tv

Економісти попередили про "втрачене десятиліття" Росії.

Про це заявили експерти Вищої школи економіки, пише РБК.

Як повідомляється, рецесія в російській економіці триває, хоча і в менш гострій, ніж раніше, формі, відзначається в доповіді інституту "Центр розвитку" НДУ ВШЕ.

Згідно з оцінкою його експертів, депресивний стан у червні 2016 року переживали всі сектори економіки, крім промисловості та оптової торгівлі, і всі федеральні округи, крім Південного.

При цьому число регіонів, в яких всі п'ять ключових секторів економіки демонстрували падіння, збільшилася з чотирьох до 12.

"Частка регіонів, в яких скорочуються всі п'ять секторів економіки або росте тільки один з п'яти, залишається дуже високою. Розподіл суб'єктів федерації за різними рівнями економічної активності в червні 2016 року явно не дає приводів очікувати швидкого завершення рецесії", - наголошується в доповіді.

Скромний приріст ВВП, зафіксований Росстатом в другому кварталі 2016 роки, експерти вважають тимчасовим явищем, а не зміною напрямку розвитку економіки.

Серед опитаних аналітиків не залишилося жодного, хто не чекав би зниження ВВП за підсумками 2016 року, вказується в доповіді.

Згідно з консенсус-прогнозом, ВВП в поточному році скоротиться приблизно на 0,8%, а на темпи зростання приблизно 2% на рік економіка Росії зможе вийти тільки до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим торгує з ЄС в обхід санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Експерти попередили про "втрачене десятиліття" в економіці Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути