Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2016 13:01

Експерт сказав, як британський референдум вплине на гривню

Експерт сказав, як британський референдум вплине на гривню

Якщо Велика Британія реально почне виходити з ЄС, можна очікувати обвал курсу євро. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

"Курс євро може зрівнятися з американською валютою, або стати й дешевшим. Для України європейський ринок є найбільшим, туди постачаємо третину товарів. Це один із небагатьох ринків, де ми могли нарощувати експорт. Коли девальвує євро, наша продукція стане менш конкурентоздатною порівняно з європейською. Щоб це компенсувати, доведеться знецінювати гривню. Девальвація української грошової одиниці може сягнути 10-20%", - розповів фінансист.

Позитивних моментів у знеціненні євро Олексій Кущ не бачить.

"Із здешевленням євро українці не стануть більше мандрувати Європою. Бо їхні зарплати у гривнях настільки знеціняться, що вони просто не зможуть виїхати за межі країни. Також постраждають ті, хто тримав заощадження у євро та гривнях", - сказав економіст.

Зараз ви читаєте новину «Експерт сказав, як британський референдум вплине на гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути