четвер, 14 липня 2016 18:22

Експерт розповів, як відрізнити лист із банку від розсилки шахраїв

Не можна завантажувати прикріплені файли чи натискати посилання в електронних листах, що повідомляють якусь неймовірну інформацію, що лякає. Такі листи не згадують імені отримувача і надходять з адрес, що не належать тим установам, які, начебто їх написали, розповів у коментарі Gazeta.ua працівник служби підтримки "Zillya!Антивірус" Аркадій Кравченко.

"Це технологія соціальної інженерії: повідомити якусь шокуючу інформацію, щоб вимусити людину відкрити доданий до листа файл або перейти за посиланням. У таких файлах та сайтах містяться шкідливі програми або скрипти, які у кращому випадку наб'ють ваш комп'ютер спамом, або змусять його самого розповсюджувати спам. У гіршому - зашифрують вміст вашого компютера", - розповів експерт.

Аркадій Кравченко назвав додаткові ознаки шахрайських листів.

"Не може український банк писати листи з німецьких електронних адрес, які не співпадають з адресами банку, не знати імені боржника", - сказав експерт.

У побуті він порадив користуватися перевіреними світовими поштовими службами Gmail, Ноtmail. А на роботі - попросити системного адміністратора налаштувати спам-фільтри для подібних листів.

Нагадаємо, сьогодні кияни стали отримувати шахрайські листи про заборгованість по кредитах начебто від банків, у доданих файлах яких містилися віруси. Листи надходили з адрес німецьких та швейцарських телекомунікаційних компаній.

  Шахрайський лист
Шахрайський лист
  Шахрайський лист
Шахрайський лист
Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як відрізнити лист із банку від розсилки шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути