четвер, 16 червня 2016 17:42

Експерт розповів про найперспективніші для інвесторів галузі

Експерт розповів про найперспективніші для інвесторів галузі

ІТ, сільське господарство та складальні виробництва в Україні мають найбільші перспективи отримати закордонні інвестиції.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економічний експерт Тарас Загородній.

"ІТ-галузь, яка продає послуги в США має в Україні купу спеціалістів, які можуть працювати за порівняно невеликі гроші. Це цікаво більшості інвесторів. Друга перспективна галузь - сільське господарство. Земля і робоча сила у нас недорогі, а попит на сільськогосподарську продукцію в світі зростає. Зараз ми вирощуємо 63 мільйона тонн зернових на рік, а потенціал - 100 мільйонів. На третьому місці за привабливістю - складальні виробництва - елетротехніка, машини", - сказав експерт.

Заважають приходу інвестицій невизначені промислова та податкова політика. Відлякує інвесторів залежність судів, бо так вони не можуть захистити свою власність, вважає Тарас Загородній.

"У першу чергу Україною цікавляться азійські виробники продукції машинобудування та аграрії. Наша країна близька до Європи, має дешеву робочу силу, порівняно зі Словаччиною та Польщею. Зниження податків на зарплату сприятиме інвестиціям", - розповів експерт.

На думку Загороднього, Україна зможе засвоїти до $40 млрд іноземних інвестицій. За 2015 рік було інвестовано $3,7 млрд.

Нагадаємо, Європейська бізнес-асоціація оцінила інвестиційний клімат України, як кращий за останні 4 роки. Індекс інвестиційної привабливості України, який розраховує асоціація, за останні півроку піднявся до 2,88 балів із 5 максимальних. За шість місяців індекс виріс на 0,31 бала. Представники асоціації запевняють, що це кращий показник країни за останні 4 роки, оскільки індекс майже досягнув нейтральних показників (від 3 балів). Найвищий показник зафіксували в кінці 2010 року, він становив 3,4 бали.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про найперспективніші для інвесторів галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути