пʼятниця, 10 червня 2016 18:43

Експерт розповів, куди їдуть на заробітки українці

Експерт розповів, куди їдуть на заробітки українці

Українців запрошують на роботу в Казахстан і Азербайджан. Потрібні фахівці з роздрібної торгівлі, маркетологи, керуючі ресторанами. Пропонують $2-10 тис. на місяць. Про це Gazeta.ua повідомив Дмитро Толмачов, експерт міжнародної компанії з працевлаштування.

"Азербайджан готується до міжнародної виставки. Потрібно багато людей, які знають як просувати бізнес, працювати з роздрібом. Там беруть саме фахівців. Українці їдуть суто аби заробити. За рік-два вони повертаються. Ніхто не планує залишатися там на довгий термін", - каже експерт.

В Казахстані потрібні керівники підприємств із досвідом роботи, гравці міжнародних бірж. Найбільш масово українці їдуть на заробітки в Росію, Польщу.

"У Росії кількість наших заробітчан не зменшилась. Просто менше їдуть працювати до Москви. Там умови стали жорсткими, постійно перевіряють наявність дозволу на роботу. В Росію продовжують їхати на заробітки жителі прикордонних регіонів України. На батьківщину повернулася частина заробітчан із Росії, хто не зміг змиритися з ворожим ставленням до своєї країни", - додає він.

Також українці їдуть працювати в Італію, Чехію, Іспанію, Німеччину, Ізраїль, США, Канаду та ОАЕ. Переважно задіяні у сфері обслуговування, торгівлі, промисловості та на сезонних сільгоспроботах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко остаточно зняв податок на пенсії

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, куди їдуть на заробітки українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути