четвер, 12 січня 2017 14:05

Експерт розповів, коли подешевшає долар

Експерт розповів, коли подешевшає долар

Долар подешевшає у березні, тоді уряд очікує на черговий транш від МВФ. Надходження грошей у країну заспокоїть інвесторів і припинить ажіотаж. Про це Gazeta.ua розповів економіст Владислав Загородній.

"Зараз на курс впливає загострення військових дій на Донбасі. Щойно там починається загострення, одразу долар повзе вгору. Також не раз спостерігали, що курс долара зростає за 2-3 дні до початку військових дій," - коментує експерт.

На курс валюти також впливає зростання мінімальної зарплати та політичний чинник. У лютому курс може сягнути 29-30 грн за дол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк порахував, скільки валюти продали українці

"На формування курсу в Україні ніяк не впливають ті чинники, які є на світових біржах. Перед новорічними святами долар різко подешевшав, але реальних причин для його подешевшання не було. Зараз підприємці масово скуповують валюту, бо більшість закуповують товар у ній. Вони розуміють, що долар зростатиме, тому з'явився ажіотаж. Це призвело до чергового подорожчання".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, коли подешевшає долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути