понеділок, 28 березня 2016 12:50

Експерт розповів, хто частіше продає паролі від робочої пошти

Експерт розповів, хто частіше продає паролі від робочої пошти

Пароль від робочої електронної пошти дає дешевий доступ до широкої клієнтської бази. Вона найперше цікавить "перекупників", розповіла Gazeta.ua експерт компанії "Рекрут Альянс" Ольга Орос.

Згідно з дослідженнями SailPoint , кожен п`ятий співробітник готовий продати пароль від робочої пошти. Компанія провела опитування і з'ясувала, що 44% співробітників великих компаній готові продати пароль від робочої пошти менш ніж за 1 тис. доларів. Людський фактор є слабкою ланкою в інформаційній безпеці фірм та установ, роблять висновки аналітики компанії. Крім того, 65% опитаних зізналися, що використовують той самий пароль для різних робочих облікових записів. Це ще більше знижує рівень інформаційної безпеки.

В Україні купівля і продаж паролів і доступів до різноманітних інформаційних ресурсів популярна в галузі продажів, у туристичному бізнесі та в галузі банківських послуг, а також серед страховиків.

"Найближче до цього дотична професія менеджера з продажів. Найчастіше роботодавець шукає менеджера з досвідом роботи, а отже - зі своєю клієнтською базою", – говорить Ольга Орос.

В Україні роботодавці "купують" бази клієнтів, як правило, разом з фахівцем.

"Відповідно клієнти переходять від послуг однієї компанії до іншої разом з менеджером, з яким почали працювати. Тому в багатьох випадках компанію цікавить саме досвід роботи і напрацьовані контакти майбутнього працівника. Щодо випадків продажу чи купівлі паролів від інформаційних ресурсів конкретно не знаю. Очевидно, в Україні є такі випадки. Однак поки що компанії "купують" бази клієнтів, як правило, разом з спеціалістом", – говорить Орос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося українцям буде складніше працевлаштуватися в Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, хто частіше продає паролі від робочої пошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути