Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2016 13:22

Експерт розповів, чому подорожчав бензин

Експерт розповів, чому подорожчав бензин

Бензин сьогодні подорожчав на 50-80 коп за літр через реакцію на зростання ціни нафти протягом місяця та бажанні власників заправок заробити. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів голова спострережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Бензин А-95 у великих мережах коштує 23,99 грн, А 95+ - 24,99 грн.

"За місяць сира нафта подорожчала на вісім доларів до 49 за барель. А сьогодні ціна впала майже на два. Заправочні мережі страхують свої ризики і занадто оперативно реагують на зростання ціни нафти. Але повільно на її зниження. Зрозуміло, що витрати заправок на закупівлю пального зросли. Але не так швидко. При поступовому подорожчанні, як це було зараз, оптові партії пального дорожчають через місяць", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольники не поспішають виносити рішення за цінами на паливо

За словами Юрія Корольчука, великі заправочні мережі піднімають ціну синхронно і до одного рівня. На них орієнтуються й інші учасники ринку.

"Конкуренція на ринку є, але заправки не намагаються продати більше якісного пального і заробити на обсягах. Через низьку купівельну спроможність українців бензин розводять менш якісним пальним, додають присадки. Бензин виходить дешевший, ніж в Європі, але поганої якості. Його більше витрачається на кілометр", - розповів експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому подорожчав бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути