вівторок, 05 лютого 2013 17:35

Експерт розповів, як має працювати український Банк розвитку

Експерт розповів, як має працювати український Банк розвитку
Фото: glavcom.ua

Банк розвитку, який планується створити в Україні, ймовірно, рефінансуватиме комерційні банки для надання ними інвестиційних кредитів.

Про це розповів перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло в ефірі Першого ділового каналу.

"Створення Банку розвитку - це ідея, яку ми обстоюємо ще з кінця 90-х років. Поки що важко сказати, як він діяти, адже ми не маємо основних положень. Із тих висловлювань, які лунали, йшлося про те, що Кабмін бачить його як банк першого рівня - тобто такий, що рефінансує комерційні банки, які, у свою чергу, видають інвестиційні кредити", - сказав Жаліло.

Утім, на його думку, Банк розвитку сам має видавати інвестиційні кредити.

"Ми все ж розглядали би Банк розвитку як структуру, яка безпосередньо здійснює підбір, оцінку інвестиційних проектів, їх фінансування і відстеження процесу виконання. Ми вважаємо, що лише в цьому разі можна забезпечити цільовий характер спрямування коштів. Якщо знову включиться процедура рефінансування комерційних банків, то гроші далі розчинятимуться у їх політиці", - зазначив Жаліло.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов повідомив, що Державна програма активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки, розробку якої завершує уряд, передбачає створення в поточному році Державного банку розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як має працювати український Банк розвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути