понеділок, 20 лютого 2017 17:01

Експерт назвав "надто оптимістичним" курс 27,2 грн за долар

Експерт назвав "надто оптимістичним" курс 27,2 грн за долар
Патріоти України

Урядовий прогноз розвитку економіки на 2017 рік ґрунтується на середньорічному курсі гривні 27,2 за долар. Це надто оптимістично. Реальнішою виглядає цифра 28 грн за долар. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

"Перший віце-прем'єр - міністр економіки Степан Кубів сказав, що до кінця року не очікують сильних коливань курсу гривні. І в НБУ є достатньо резервів для згладжування можливих сплесків. Січневий стрибок курсу долара був зумовлений сезонними факторами: зниження ділової активності, скорочення експорту агропродукції, яка є джерелом надходження валюти в Україну", - говорить аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Нацбанку пояснювали подорожчання долара - топ-5

За минулий тиждень Нацбанк знизив офіційний курс долара з 27,21 грн до 27,03 грн. На міжбанку долар в середньому подешевшав із 27,17 грн до 27,01 грн.

"До кінця цього тижня курс залежатиме від того, чи продовжить НБУ "захищати" 27 гривень за долар. Якщо так - цифри залишаться на нинішньому рівні", - додав Вадим Іосуб.

Національний банк привчає українців до плаваючого курсу валют, розповів заступник голови Нацбанку Олег Чурій. За фіксованого курсу компанії і населення забували про валютні ризики. Безвідповідально брали на себе зобов'язання в іноземній валюті.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав "надто оптимістичним" курс 27,2 грн за долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути