четвер, 04 жовтня 2012 17:52

Екс-главу ФДМ жахнули темпи приватизації

Екс-главу ФДМ жахнули темпи приватизації
Олександр Бондар: все передається в руки двох-трьох осіб в оточенні президента. Фото: radiosvoboda.org

Приватизація державних підприємств в Україні відбувається надшвидкими темпами.

Про це заявив перший заступник голови спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, колишній голова Фонду державного майна, член ВО "Свобода" Олександр Бондар у ефірі Українського радіо.

"Темпи, якими це збираються зробити, просто жахають. Крім того, все передається в руки двох-трьох осіб в оточенні президента", - сказав він.

У свою чергу, секретар комітету Верховної Ради з питань з бюджету, народний депутат від фракції Комуністичної партії України Алла Олександровська наголосила на тому, що продаж деяких держпідприємств загрожує національній безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес позичив у банків майже 600 мільярдів гривень

"Я працюю в бюджетному комітеті та звертаю увагу на показник: яка частина валового внутрішнього продукту йде в доходи бюджету. Вона все зменшується і зменшується. Роки 3-4 тому ми перерозподіляли в доходи бюджету порядку 30-32% ВВП, тепер ми дійшли до 27,7% ВВП. Це значить, що значна частина прибутку, який отримує приватний власник, залишається в його розпорядженні. Звісно, бюджету відчуває серйозні проблеми", - наголосила політик.

Нагадаємо, за даними видання "Комерсант-Україна", Кабінет міністрів залишить у переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, 300 підприємств, решта 1,2 тис. компаній будуть виключені зі списку.

Зараз ви читаєте новину «Екс-главу ФДМ жахнули темпи приватизації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути