середа, 25 вересня 2013 17:48

Економіка Росії зупинилася і більше не може розвиватися - S&P

Економіка Росії зупинилася і більше не може розвиватися - S&P
Standard & poor's: Російська економіка працює майже на межі свого потенціалу. Фото: gundembugun.blogspot.com

Потенціал існуючої моделі зростання економіки Російської Федерації вичерпаний. Це, а також несприятлива зовнішньоекономічна кон'юнктура призвели до уповільнення зростання ВВП РФ.

Такий висновок опублікований у звіті експертів міжнародного рейтингового агентства Standard & poor's.

За прогнозом S&P, в 2013 році зростання ВВП в Росії сповільниться до 2%, порівняно з 3,4% в 2012 році і 4,3% в 2011 році.

У S&P відзначили, що погіршення ситуації в єврозоні та інших країнах зумовлює зниження попиту на російський експорт, особливо нафту та інші сировинні товари. При цьому російська економіка відчуває дефіцит інвестицій в нові виробничі потужності добувної промисловості.

Крім того, економічне зростання сповільнюється у зв'язку з відтоком приватного капіталу з Росії, оскільки діловий клімат стримує залучення як внутрішніх, так і іноземних інвестицій.

ВІДЕО: Російське ТБ невтомно крутить жахи про Україну: Повний крах і неминуча загибель

Експерти S&P також звертають увагу на те, що з 2012 року спостерігається зростання інфляції. Разом з тим рівень безробіття залишався рекордно низьким.

"Ці фактори, а також скорочення профіциту торгового балансу дозволяють зробити висновок про те, що російська економіка працює майже на межі свого потенціалу. Перед країною стоїть важке питання: яким чином вона може протистояти уповільнення темпів зростання при ослабленні підтримує фактора - зростання цін на сировинні товари", - резюмують аналітики агентства.

Зараз ви читаєте новину «Економіка Росії зупинилася і більше не може розвиватися - S&P». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути