вівторок, 13 грудня 2016 14:46

ДП "Укрспирт" завдяки детінізації збільшило обсяги виробництва вдвічі

Збільшення обсягів виробництва спирту на підприємствах ДП "Укрспирт" свідчить про виведення ринку з тіні. Про це 13 грудня під час прес-конференції заявив Олег Дрожжин, тимчасово виконуючий обов'язки директора - заступник директора ДП "Укрспирт".

"За підсумком року хочемо мати більше 46 млн грн чистого прибутку. Якщо раніше десь 60% продукції приходилося на експорт, то після 1997-го охоплювався тільки внутрішній ринок. На експорт продукція не йшла. Маємо розширити ринок. Нові сегменти - це технічний спирт, спирт-сирець для Європи, біоетанол і спирти для хімічної галузі. Саме ці види продукції, на жаль, повністю обкладаються акцизами. Вигідніше їх купувати поки що закордоном", - говорить Олег Дрожжин.

Автор: ДП "Укрспирт"
 

До кінця року виробництво спирту хочуть збільшити до 1 млн дал на місяць. Зі зростанням обсягів продажу, передбачене збільшення заробітних плат працівників. За результатами серпня їх збільшили на 10-30%. З 1 грудня - ще на 10%.

"Коли прийшла нова команда, підприємство було в критичному стані. Треба було приймати креативні, антикризові заходи, щоб вивести його з піке. Ми змінили підхід до роботи. У вересні 2016 року об'єми виробництва склали 735,5 тис. дал спирту. Це більше, у порівнянні з серпнем, у півтора разу. У листопаді виробили 944,4 тис. дал спирту. Далі подовжимо нарощувати обсяги. У грудні виробимо близько 1 млн дал спирту", - каже Олег Дрожжин.

Загальна потужність спиртзаводів ДП "Укрспирт" складає 31 млн дал на рік. А ринок потребує тільки близько 7 млн дал.

"Ринок не потребує такої кількості спирту. Зараз шукаємо способи, як використати "зайві" потужності підприємства. Будемо працювати на експорт", - говорить тимчасово виконуючий обов'язки директора.

Заступник голови об'єднаної профспілкової організації, радник директора ДП "Укрспирт" Юрій Лучечко підкреслив, що профспілкові організації концерну в абсолютній більшості підтримують новий менеджмент на підприємстві та його програму дій.

"Запускаються підприємства, які простоювали роками. Люди на місцях отримують зарплати – найвищі в районних центрах. Плюс додаткові надходження в місцеві та державний бюджети. До того ж профспілки і нове керівництво цілком підтримують урядовий курс на роздержавлення підприємства. Адже у спадок від СРСР ми отримали 80 потужностей на території України. На даний момент з них діють лише 20. Саме тому в парламенті уже зареєстровано два законопроекти (урядовий та депутатський), які передбачатимуть приватизацію ДП "Укрспирт", - наголосив Юрій Лучечко.

За його словами, альтернативний законопроект, який нібито розроблений в профспілкових організаціях ДП "Укрспирт" (як і збурення окремих працівників підприємства до вуличних акцій протесту), є нічим іншим, як бажанням окремих функціонерів профспілки розхитати ситуацію на замовлення окремих політичних сил.

"Тексту цього законопроекту (начебто, підготовленого профспілкою) ніхто в очі не бачив. Людей збурюють, підбивають до вуличних дій для розхитування ситуації та надання їй політичного забарвлення. Це роблять саме ті, кому з відомих причин не подобається курс нового керівництва на детінізацію галузі", - говорить Юрій Лучечко.

Яскравим підтвердженням диверсійної діяльності противників нового курсу ДП "Укрспирт" є результати роботи управління безпеки ДП "Укрспирт", створеного в кінці серпня цього року. Таким чином, за два місяці роботи підрозділу було зменшення тіньового ринку виготовлення підакцизної продукції більше, ніж у 2 рази; збільшення ринку "легальної" підакцизної продукції більше, ніж у 2,5 рази (до 1 млн. Дал.). Зекономлено коштів підприємства при закупівлі товарів, робіт та послуг на суму близько 350 млн. грн. внаслідок ефективного моніторингу постачальників; зменшення в 1,5 рази кількості прямих втрат підприємства внаслідок проведення 57 ревізій та перевірок фінансово-господарської діяльності структурних підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «ДП "Укрспирт" завдяки детінізації збільшило обсяги виробництва вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути