вівторок, 19 липня 2016 16:32

Дощі спровокували подорожчання цибулі

Дощі спровокували подорожчання цибулі

В Херсонській області пропадає урожай цибулі. Через високу вологість цибуля посохла і почала хворіти. Фермери не встигають її прибрати з полів. Тому, вартість цибулі на ринках зростає. Про це розповідає фермер з Херсонщини Василь Пилипенко.

"Вся цибуля вражена грибком. Вона не буде зберігатися і швидко псуватиметься. До того того ж, постійні дощі не дають зібрати врожай. Лиш підсохне земля, як знову йде дощ, - зауважив фермер. - Через погодні умови можемо втратити половину врожаю. Ціна на цибулю буде високою"

Цибулю на ринках продавали по 6-8 гривень за кілограм. Вже найближчий місяць її ціна може зрости до 10-12 гривень. А на осінь буде коштувати на рівні 8 гривень за кілограм.

"Урожай цибулі в багатьох господарствах південних областей України опинився під загрозою. За оцінками експертів, деякі фермери регіону можуть втратити до 60% валового збору." - повідомив директор ТОВ "Агроаналіз" Вадим Дудка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Збільшили середню зарплату для нарахування пенсій

Зараз ви читаєте новину «Дощі спровокували подорожчання цибулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути