вівторок, 20 серпня 2013 12:31

"Донбасенерго" може відійти до рук "регіонала"

"Донбасенерго" може відійти до рук "регіонала"
До створення "Енергоінвест Холдингу" причетна група народного депутата від фракції Партії регіонів Ігоря Гуменюка. Фото: enakievets.info

Фонд державного майна (ФДМ) дозволив компанії "Енергоінвест Холдинг" взяти участь у конкурсі з продажу пакету 60,77% акцій енергогенеруючої компанії "Донбасенерго".

До створення "Енергоінвест Холдингу" причетна група народного депутата від фракції Партії регіонів Ігоря Гуменюка. Компанію зареєстрували 20 червня 2013 року у Донецьку по вул.Артема, 130. Тут розташований торгово-розважальний центр "Донецьк-сіті" Гуменюка.

Керує "Енергоінвест Холдингу" Олександр Хейло. Він також є заступником директора шахти "Краснолиманська".

За даними SMIDA, першим акціонером "Енергоінвест холдингу" стало ТОВ "Краснолиманська".

Засновниками "Краснолиманської" є сам Гуменюк, його компанія "Інвестиції та розвиток", президент цієї фірми Василь Мікулін та співзасновниця "Інвестицій та розвитку" Ірина Фрідман.

Також до складу засновників "Краснолиманської" входить помічник міністра енергетики та вугільної промисловості Сергій Кузяра та ТОВ "Енер.ком", директором якого є Кузяра, а засновником – кіпрський офшор "Новестік інвестментс лімітед". Раніше до складу засновників "Енер.кому" входив вищезгаданий Василь Мікулін, президент фірми "Інвестиції та розвиток" Гуменюка.

Кузяра також є засновником компанії "ВК "Продакс", яка минулого року отримала підряди державних шахт на постачання обладнання на 253 млн грн.

Також до складу засновників ТОВ "Краснолиманська" входить ТОВ "Віват", зареєстроване на віргінський офшор "Baxter investment holdings ltd".

На початку серпня 100% акцій "Енергоінвест холдингу" було передано голландській компанії "Energoinvest Holding B.V.".

Другим конкурентом на придбання "Донбасенерго" є компанія "ТехНова", яку контролює колишній народний депутат від "Нашої України" Анатолій Шкрібляк. Фірма орендує три ТЕЦ в Черкасах, Чернігові та Сумах.

Зараз ви читаєте новину «"Донбасенерго" може відійти до рук "регіонала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути