Ексклюзиви
субота, 29 листопада 2014 09:00

Долар вже ніколи не буде по 12 грн - експерт

Долар вже ніколи не буде по 12 грн - експерт
Фото: zn.ua

Українці можуть навіть не розраховувати на повернення гривні до курсу 12 грн/$. Про це Gazeta.ua повідомив економіст, директор банківського порталу ua-banker.com.ua Олексій Лупоносов.

"12 вже не може бути. Є такий закон економічний, "закон маховика", за яким якщо ціни зросли, то назад вони вже не можуть стати. Вони вже перейшли на цей рівень. Девальвація вже відбулася, коли на гривню можна купити менше товарів та послуг. Сьогодні вже й до 13 гривня не може відкотитись фізично. Хіба що це можна зробити через деномінацію, коли ми беремо десять гривень і робимо з них одну гривню. Але стабілізувати цей курс ми можемо на рівні 15 - 15,5", - розповів експерт.

При цьому, ринковий курс гривні зараз, на його думку, складає 17 грн/$. "Це реальний курс гривні, який формується відповідно до того, скільки в нас залишилось золотовалютних резервів і до того, скільки у нас виробляється товарів та послуг, тобто ВВП. Сьогодні - це біля 17, навіть 16 гривень за долар, не більше. Наша гривня, не дивлячись на проблеми, міцна валюта", - зазначив економіст.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Долар вже ніколи не буде по 12 грн - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути