понеділок, 04 квітня 2016 12:46

Долар дешевшає, НБУ його скуповує

Долар дешевшає, НБУ його скуповує

Нацбанк заявив сьогодні про викуп з валютного ринку $50 млн., повідомила прес-служба регулятора. Долар сьогодні на міжбанку подешевшав з 26,10 грн /$ до 26,0 грн/$. Пропозиції валюти було більше, ніж гривні.

Банкіри прогнозують, що на цьому тижні долари на міжбанку будуть торгуватися в рамках 26,0-26,30 грн, пише UBR.

"Ринок трохи звик до цього коридору. А ще до того, що як тільки починає превалювати пропозиція на торгах, з'являється Нацбанк і приймається викуповувати надлишок долара. І вже три рази виставлявся курс відсікання в 26,10 гривень за долар, так що є ціновий орієнтир для його викупу. Тому, швидше за все, при великій валютній пропозиції, НБУ буде викуповувати і це не повинно дозволити просідання курсу нижче позначки 26 гривень за долар. Хоча і сюрпризи зі зниженням, скажімо, 25,90 гривень за долар також повністю виключати не можна ", - розповів начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко.

Банкіри говорять, що на курс впливає процес формування уряду, коаліції у Верховній Раді і економіка. Експерти вважають, що по-справжньому переполошити міжбанк може тільки Міжнародний валютний фонд.

Зараз ви читаєте новину «Долар дешевшає, НБУ його скуповує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути