четвер, 13 грудня 2012 11:19

Дніпропетровська область відмовилась від міжнародного рейтингу: облігацій немає, кредити не дають

Дніпропетровська область відмовилась від міжнародного рейтингу: облігацій немає, кредити не дають
Fitch відкликало рейтинги Дніпропетровської області. Фото: tsn.ua

Міжнародне рейтингове агентство Fitch 12 грудня відкликало рейтинги Дніпропетровської області.

Кредитна оцінка платоспроможності регіону не відрізнялася від суверенної. Довгострокові рейтинги області в іноземній і національній валютах перебували на рівні B зі стабільним прогнозом, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Регіони залишилися без рейтингів".

Її короткостроковий рейтинг в іноземній валюті також складав B, а довгостроковий рейтинг за національною шкалою - AA-(ukr) зі стабільним прогнозом.

"Такі дії чиняться у зв'язку з тим, що регіон прийняв рішення припинити участь в рейтинговому процесі", - повідомили в агентстві.

Свої рейтинги Дніпропетровська область отримала рівно рік тому - 13 грудня 2011 року. Прокоментувати відмову від рейтингу в прес-службі обласної державної адміністрації не змогли.

Нагадаємо, 28 листопада від міжнародного рейтингу відмовилася Донецька область. Вона стала першим регіоном, який отримав кредитну оцінку, - це сталося ще два роки тому, в грудні 2010-го. У інших українських областей рейтингів немає.

Гострої необхідності в отриманні рейтингів у областей не було, оскільки вони не можуть випускати облігації та поки не наважувалися брати кредити. Цими борговими інструментами час від часу користуються міста та Автономна республіка Крим. Міжнародні рейтинги є у шести з них. Київ оплачує послуги всіх трьох найбільших агентств, Харків - Fitch і Moody's, а агентство S&P, крім Києва, охоплює Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Львів і Крим. Для інвесторів, які вкладають кошти в Україну, ключовими є саме суверенні і муніципальні рейтинги

Відмова областей від рейтингів збіглася з масовим зниженням міжнародними рейтинговими агентствами суверенних рейтингів України. На початку грудня Moody's знизило рейтинг державних боргових зобов'язань з В2 до В3 з негативним прогнозом, а S&P - з В+ до В. Слідом за корекцією суверенних рейтингів завжди переглядається платоспроможність інших емітентів.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровська область відмовилась від міжнародного рейтингу: облігацій немає, кредити не дають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути