вівторок, 26 лютого 2013 16:26

Для модернізації української ГТС необхідно $5,3 мільярда

Для модернізації української ГТС необхідно $5,3 мільярда
Фото: ua-energy.org

На модернізацію і реконструкцію української газотранспортної системи (ГТС) необхідно $5,3 млрд.

Про це сьогодні під час Енергетичного форуму Адама Сміта з посиланням на дані Mott MacDonald заявив заступник голови Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Вадим Чупрун.

"Загальний обсяг необхідних інвестицій для реалізації заходів з модернізації та реконструкції пріоритетних об'єктів ГТС становить 5,3 мільярда доларів", - зазначив Чупрун.

За його словами, такі капіталовкладення забезпечать надійний і ефективний транзит газу до Європи в обсязі 145 млрд куб. м на рік до 2030 року і є значно менш витратними в порівнянні з іншими проектами поставок газу в Європу - "Північним потоком" (вартість 14,8 млрд євро, потужність двох ниток 55 млрд куб. м) і "Південним потоком" (вартість 24 млрд євро, потужність 63 млрд куб м), які розраховані на одну і ту ж ресурсну базу.

Британська компанія Mott MacDonald виконує попереднє техніко-економічне обгрунтування (ТЕО) модернізації ГТС України. Як повідомлялося раніше, Mott MacDonald в листопаді 2011 року оцінила реконструкцію та модернізацію ГТС України в $4,8 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Для модернізації української ГТС необхідно $5,3 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути