пʼятниця, 11 грудня 2015 15:49

Демчишин "послав" шахтарів пікетувати Ахметова

Демчишин "послав" шахтарів пікетувати Ахметова
Фото: uapress.info

Гірникам варто було б пікетувати директорів шахт, які допустили заборгованість із заробітної плати.

Про це йдеться у відповіді міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина депутату Володимиру Гусаку, передає прес-служба міністерства.

"Про борги шахтарям. Зверніть увагу, що борги по зарплаті є далеко не на всіх підприємствах. Частина держкомпаній виплачує зарплату справно – це там, де директора навчилися працювати ефективно і збільшувати видобуток. А частина – не навчилася, це директори, які ніколи не вміли працювати, а тільки витрачати бюджетні гроші. Якщо б профспілки були відповідальними, то пікети мали б бути перед офісами цих директорів і перед місцевими радами та адміністраціями, які протидіяли заміні директорів цих шахт", - заявив Демчишин.

Зокрема, вважає міністр, доцільно влаштовувати пікети перед офісом енергохолдингу "ДТЕК", який відповідає за енергетичний бізнес групи СКМ олігарха Ріната Ахметова.

"Або перед офісом ДТЕК (варто влаштовувати пікети – ред.), який продає своє вугілля своїм станціям за значно вищими цінами і все одно має борги перед шахтарями", - зазначив міністр.

Нагадаємо, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив, що нововолинські шахтарі перекрили дві дороги на кордоні з Польщею. За його словами, у такий спосіб "вони протестуватимуть проти закриття шахт і розвалу вугільної галузі та вимагатимуть погашення заробітної плати".

Зараз ви читаєте новину «Демчишин "послав" шахтарів пікетувати Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути