середа, 27 липня 2011 15:24

Дефолт у США: Експерти радять купувати горілку і зброю

Дефолт у США: Експерти радять купувати горілку і зброю

Можливий дефолт США за своїми боргами вже котрий тиждень лякає інвесторів, які відчайдушно скуповують золото і швейцарський франк.

Російське видання Slon.ru опитало фінансистів, що робити і що купувати, якщо станеться фінансова криза. Далеко не всі вірять у силу золота і валюту Швейцарії.

Так, на думку співвласника Nettrader Дениса Матафонова, при поверненні до бартеру найбільшу цінність матимуть підприємства, що виробляють ліквідні в бартерному сенсі  товари: горілку, вугілля, зерно, м'ясо, сигарети, зброю.

"Якщо говорити про дрібний капітал, я б рекомендував обзавестися натуральним господарством: хоча б картопляним полем і погребом, де можна зберігати картоплю. Ще краще - повноцінною фермою, де можна вирощувати зерно і худобу, і яка здатна прогодувати власників, найманих працівників та охорону. Це дозволить пережити наслідки дефолту. Для того ж, щоб заробити, купувати потрібно буде після дефолту, змінюючи картоплю на золото, діаманти, предмети мистецтва, державні облігації, землю і нерухомість в центрі", - сказав він.

Як вважає керуючий директор ГК "Алор" Сергій Хестанов, у випадку дефолту США тільки реальні активи будуть мати цінність.

"Наприклад, сільгоспземлі з орендарями, виробництво і продаж харчової продукції, місцевий транспорт та мала енергетика. Приблизно 10% капіталу має сенс вкласти у фізичне золото - інвестмонети або злитки", - зазначив експерт.

У свою чергу президент ММВА Олексій Мамонтов впевнений, що найкращий спосіб - це встигнути витратити все до останньої копійки, здійснивши свої мрії.

"Просто взяти і спустити всі заощадження, на що хочеться. Якщо це не дозволяє зробити почуття відповідальності, то можна прикупити будиночок в селі і обзавестися власним господарством. У разі дефолту буде величезне безробіття, і якщо втратите роботу, можна буде виживати по-старому, а заодно і нерви заспокоювати, займаючись садом-городом ", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Дефолт у США: Експерти радять купувати горілку і зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути