вівторок, 13 січня 2015 11:57

Децентралізація дасть місцевим бюджетам 45 мільярдів - Яресько

Децентралізація дасть місцевим бюджетам 45 мільярдів - Яресько
Фото: facebook

Бюджетна децентралізація дасть місцевим бюджетам додатково 45 мільярдів гривень. Про це повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Зміни в Бюджетний кодекс закладають нову систему міжбюджетних відносин, у рамках якої уряд дає більший ресурс місцевим бюджетам, але водночас збільшує їхню відповідальність за видатки, нагадала міністр.

Зокрема, уряд передає місцевим бюджетам 10% податку на прибуток підприємств, 100% державного мита, 100% плати за надання адміністративних послуг, 80% екологічного податку, акцизний податок, 25% плати за надра, податок на майно, єдиний податок, податок на прибуток комунальних підприємств, місцеві збори, інші податки.

За словами Яресько, на заміну системи балансування доходів і витрат запроваджується принципово нова система вирівнювання податкоспроможності території.

"Це все дасть місцевим бюджетам до 45 млрд гривень додаткового ресурсу, які місцева влада зможе направляти на вирішення тих проблем, які є нагальними в тому чи іншому населеному пункті. Місцеві органи державної влади тепер не повинні будуть чекати на ухвалення державного бюджету, щоб сформувати власні", - зазначила Яресько.

Міністр наголосила, що уряд переконаний у високій швидкості та ефективності майбутнього процесу децентралізації для місцевих громад і для людей.

 

Зараз ви читаєте новину «Децентралізація дасть місцевим бюджетам 45 мільярдів - Яресько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути