вівторок, 05 квітня 2011 09:43

Спецтема: Війна у Лівії

Чутки про повалення режиму Каддафі спровокували подешевшання нафти

Чутки про повалення режиму Каддафі спровокували подешевшання нафти

Ціни на нафту WTI під час ранкових торгів у вівторок знижуються на чутках про те, що оточення Муаммара Каддафі готує його відсторонення від влади, а також на очікуваннях зростання запасів вуглеводнів у США.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Вартість травневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:43 за київським часом становила $ 108,09 за барель, що на $ 0,38 (0,35%) нижче рівня 4 квітня.

За підсумками торгів у понеділок ціна цього контракту піднялася на $ 0,53 (0,49%) - до $ 108,47 за барель - максимального рівня з 22 вересня 2008 року.

За повідомленням газети The New York Times, два сини Каддафі шукають можливості його відсторонення від влади з тим, щоб забезпечити мирний перехід влади.

Крім того, аналітики вважають, що міністерство енергетики США в офіційному звіті, який, як очікується, буде опубліковано в середу, повідомить про зростання запасів нафти і дистилятів у країні минулого тижня.

"Якщо ситуація (у Лівії. - ред.) вирішиться мирно, закладена в ціну премія за ризик зникне. Пропозиція дистилятів все ще дуже великий, ми оцінюємо надлишок в 30% відносно середнього рівня за останні роки", - зазначив економіст National Australia Bank Бен Уестмор.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на травень на лондонській біржі ICE Futures до 7:42 за київським часом опустилося на $ 0,28 (0,23%) - до $ 120,78 за барель. У понеділок цей контракт подорожчав на $ 2,36 (1,99%) - до $ 121,06 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Чутки про повалення режиму Каддафі спровокували подешевшання нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути