субота, 14 травня 2011 20:35

Ціни на овочі та фрукти знизяться удвічі - експерт

Ціни на овочі та фрукти знизяться удвічі - експерт

До кінця літа цього року ціни на овочі та фрукти в Україні можуть знизитися удвічі.

Такий прогноз озвучив Генеральний директор асоціації Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) Володимир Лапа в ефірі Першого ділового каналу.

"Економіка овочів і фруктів в Україні зараз дуже і дуже приваблива для виробників, зважаючи на такі високі ціни. Можна очікувати, що збільшаться посіви або збільшаться інвестиції в технологію. Відповідно з серпня-вересня, а для ранньої овочевої групи — ще раніше, ми повернемося до традиційного рівня цін, які будуть мінімум удвічі менші, ніж ті, що є зараз. Хоча, зрозуміло, мова йде не про травень, а про тенденцію, яка буде розтягнута протягом літніх місяців", — сказав він.

За словами експерта, ціни на цукор та хліб лишатимуться відносно стабільними.

"Що стосується цукру, то я б спрогнозував більш-менш стабільні ціни, принаймні оптові, тому що на ринок почне надходити цукор, виготовлений із сирцевої сировини. А що стосується, інших продуктів, то на кожному окремому ринку спостерігаються різні тенденції. Ми бачимо, що ринок хлібо-булочних виробів досить жорстко адмініструється, тому одномоментні сплески інфляції, які можуть бути після збору врожаю зерна, розтягуються у часі. Так підвищення цін на хліб виходить на показник річної інфляції", — наголосив він.

Нагадаємо, у квітні овочі та фрукти подорожчали майже на 22% в порівнянні з цінами в березні. А станом на початок травня 2011 року ціни на цю продукцію були на 72% вищі, ніж роком раніше.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на овочі та фрукти знизяться удвічі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути