пʼятниця, 27 травня 2016 09:34

Ціна нафти знову перейшла психологічну позначку

Ціна нафти знову перейшла психологічну позначку

Нафта дешевшає сьогодні через сумніви учасників ринку в обгрунтованості учорашнього зростання цін до рекордних з кінця минулого року $50 за барель. Brent до 9.00 по Києву подешевшала на 0,79% - до $49,20 за барель, WTI до цього часу впала в ціні на 0,69% - до $49,14 за барель.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Нинішній ціновий рівень досить низький, щоб стимулювати економічне зростання в багатьох країнах, включаючи США. При цінах вище $ 50 будуть мінімізовані наслідки для економіки через звільненя в ПЕК і дефолтів нафтогазових компаній, в той же час не постраждають інтереси основних енергозалежних галузей, таких як цивільна авіація і залізничний транспорт, а гаманці споживачів сильно не спустошать", - пише видання.

Подорожчання нафти спрощує завдання для центральних банків, які протягом останніх років не могли повернути інфляцію до цільових показників.

"Ціни в інтервалі $50-60 досить високі, щоб в деякій мірі знизити тиск на виробників, але недостатньо високі, щоб викликати з їхнього боку зростання попиту на товари і послуги", - сказав газеті головний економіст Capital Economics Джуліан Джіссоп. Великі виробники будуть зберігати надзвичайну обережність.

Зараз ви читаєте новину «Ціна нафти знову перейшла психологічну позначку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути