четвер, 30 липня 2015 16:40

Чи вигідно їхати на розпродажі у Польщу?
5

Фото: надані Данилом Омельчуком

Данило Омельчук із Києва через соцмережі збирає охочих поїхати на шопінг-тури у Варшаву.

"Вожу людей за закупами у Польщу вже третій рік, - розповідає Данило. – Зараз охочих їхати менше, ніж торік, бо польський злотий подорожчав вслід за доларом. Але під час розпродажів у мене клієнтів стає більше. В Польщі за ті самі гроші можна купити у півтора рази більше, ніж у нас".

На шопінг туристи мають від 6 до 8 годин.

"Даю туристам карти торгівельних центрів, аби не загубилися і швидко знайшли магазин, який їм потрібен, - говорить Омельчук. – Дехто їде за одягом для себе, а привозить ще на продаж. На собі переконався, що якість одягу, який купив у Польщі, краща, ніж того, що завозять в Україну з Китаю, Індії чи Бенгладеша".

Під час літніх розпродажів у Варшаві можна придбати за півціни взуття, спідниці, джинси, футболки і куртки.

"Польські розпродажі з нашими не зрівняються, - розповідає Данило. – Повернувся з Варшави 22 липня. Купив собі джинси за 60 злотих – 350 гривень. Другу пару на дружину взяли за півціни. Ціни удвічі нижчі, ніж в Україні".

Вирушати за закупами у Польщу стало не вигідно. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Тетяна Копилова.

"Можете витратити велику суму на дорогу, але купити мало речей, - пояснює Тетяна. – Не факт, що вдасться зекономити. Треба їхати, коли розпродажі тільки починаються. Тоді можете застати свій розмір. В кінці розпродажів купити речі розміру М чи L важко. Залишаються або найбільші, або найменші".

Тетяна купує одяг у польських та німецьких інтернет-магазинах.

"У столичні магазини я заходжу тільки, щоб щось наміряти, визначитися з розміром і зрозуміти, чи ця річ мені пасує, - каже Копилова. - Вдома замовляю такі ж або схожі з інтернет-магазинів Німеччини, Польщі або Іспанії. Навіть з доставкою виходить дешевше. Джинси, які тут коштують тисячу, там купую за 600".

Зараз ви читаєте новину «Чи вигідно їхати на розпродажі у Польщу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути