пʼятниця, 10 квітня 2015 16:45

Чи вигідно пекти паску вдома за теперішніх цін на продукти?
6

Фото: Яна Романюк

Що вигідніше: купити паску у магазині чи спекти вдома? Про це кореспондент Gazeta.ua запитав у киянки Світлани Богдан, яка пече паску 20 років.

"Домашня паска обходиться недешево, але її за смаком не порівняти з магазинною, - говорить Світлана Олександрівна. - Паску печу щороку. Рецепт дорогий, бо треба 30 жовтків, по півкілограма масла і цукру. З чоловіком порахували, у скільки нам обійдеться паска цього року. У 2013 році, щоб спекти вдома паску, вистачило б 75 гривень. Торік готували на домашніх яйцях, тому витратили 108 гривень. А тепер продукти на паску подорожчали на 60 відсотків. У 170 гривень ледь вклалися".

Продукти купує у столичних магазинах "Ашан" і "Фора".

"Ходжу за покупками зі списком, - каже киянка. – На паску мені треба 30 яєць, 1,5 кілограма борошна, по півкілограма цукру і масла, 0,5 літра молока. Беру пачку дріжджів, родзинки і ваніль. Купляю спеціальні паперові формочки. У них паска гарно виглядає і довше не черствіє".

Яйця на паску купує домашні.

"У магазині за 30 штук заплатила б 36 гривень, а за домашні віддала 66, - розказує Світлана Олександрівна. – У порівнянні з минулим роком вони подорожчали удвічі. У стільки ж виросли ціни на борошно. У півтора рази подорожчали цукор і масло. Зараз 100 грамів найдешевших родзинок коштує 10 гривень. Торік були по 6 гривень".

Рецепт Світлани Богдан розрахований на 5 пасок. Собівартість однієї домашньої паски 56 гривень. За паску вагою 0,5 кг у супермаркеті доведеться заплатити від 30 до 60 грн.

Зараз ви читаєте новину «Чи вигідно пекти паску вдома за теперішніх цін на продукти?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути