Що вигідніше: купити паску у магазині чи спекти вдома? Про це кореспондент Gazeta.ua запитав у киянки Світлани Богдан, яка пече паску 20 років.
"Домашня паска обходиться недешево, але її за смаком не порівняти з магазинною, - говорить Світлана Олександрівна. - Паску печу щороку. Рецепт дорогий, бо треба 30 жовтків, по півкілограма масла і цукру. З чоловіком порахували, у скільки нам обійдеться паска цього року. У 2013 році, щоб спекти вдома паску, вистачило б 75 гривень. Торік готували на домашніх яйцях, тому витратили 108 гривень. А тепер продукти на паску подорожчали на 60 відсотків. У 170 гривень ледь вклалися".
Продукти купує у столичних магазинах "Ашан" і "Фора".
"Ходжу за покупками зі списком, - каже киянка. – На паску мені треба 30 яєць, 1,5 кілограма борошна, по півкілограма цукру і масла, 0,5 літра молока. Беру пачку дріжджів, родзинки і ваніль. Купляю спеціальні паперові формочки. У них паска гарно виглядає і довше не черствіє".
Яйця на паску купує домашні.
"У магазині за 30 штук заплатила б 36 гривень, а за домашні віддала 66, - розказує Світлана Олександрівна. – У порівнянні з минулим роком вони подорожчали удвічі. У стільки ж виросли ціни на борошно. У півтора рази подорожчали цукор і масло. Зараз 100 грамів найдешевших родзинок коштує 10 гривень. Торік були по 6 гривень".
Рецепт Світлани Богдан розрахований на 5 пасок. Собівартість однієї домашньої паски 56 гривень. За паску вагою 0,5 кг у супермаркеті доведеться заплатити від 30 до 60 грн.
Коментарі