середа, 03 грудня 2014 16:20

Через відключення світла виріс попит на ліхтарики
7

Ліхтарик може живитися від акумуляторів або від батарейок
Фото: надані Ольгою Банацькою

У київських інтернет-магазинах виріс попит на ліхтарики. Їх замовляють з доставкою у різні райони Київщини.

"Раніше запитували ліхтарі лише для туристичних походів. А тепер виріс попит на кишенькові світлодіодні. За два дні, від коли світло почали відключати, продали 120 ліхтариків", - каже менеджер одного з київських інтернет-магазинів Ольга Банацька.

Користуються популярністю ліхтарики на акумуляторах.

"Власник побачив, що ліхтарики почали купувати активно, тому ціни на них трохи підняв, - пояснює продавець. – У нас і так були найдешевші в інтернеті. Хтось запитує на батарейках, комусь підходить тільки на акумуляторі. Зараз на складі майже нічого не лишилося. Маємо замовлень на тиждень вперед".

За словами Банацької, найбільше запитують ручні і підвісні, рідше – налобні і ліхтарики-брелоки.

"Кожен покупець просить підібрати такий, щоб освітлював більшу площу і акумулятор довго тримав. Ціни – від 59 до 780 гривень, - говорить Ольга. - Кажуть світло відключатимуть до весни. Скільки свічок прийдеться спалити. Від ліхтарика більше користі. Є такі, що кімнату освітлюють краще, ніж лампа. Біля них можна уроки робити, газету читати і вишивати. На трьох батарейках працює 15 годин, а важить всього 100 грам. Такі раніше купували для походів".

Найбільше замовлень інтернет-магазин отримує в обідню пору.

"Люди вже знають, що ввечері виключать світло. Тому замовляють експрес-доставку. За 60 гривень ліхтарик кур'єри доставлять протягом 3 годин", - розповідає Банацька.

Радить звернути увагу на електроживлення ліхтарика.

"Будь-який портативний ліхтарик може живитися від акумуляторів або від батарейок, - пояснює менеджер. - Найвигідніше взяти літієві акумулятори. Вони недорогі і швидко заряджаються. Не рекомендую купувати ліхтарик з вбудованим акумулятором. Тоді не вдасться використати запасний елемент живлення. У поході це може серйозно підвести. Для використання в домашніх умовах такий підійде".

Нагадаємо, в Україні з 2 грудня почались відключення електроененергії. Причини: на ремонті знаходиться третій блок Запорізької АЕС, а на складах ТЕС не вистачає вугілля.

Зараз ви читаєте новину «Через відключення світла виріс попит на ліхтарики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути