четвер, 04 серпня 2011 17:47

Через подорожчання бензину вартість газу підвищиться - експерт

Через подорожчання бензину вартість газу підвищиться - експерт

Цьогорічне споживання газу пропан-бутан для заправки автомобілів збільшиться на 10%.

Такий прогноз у коментарі Gazeta.ua озвучив аналітик із консалтингової компанії "Юпеко" Олександр Сіренко.

"Такого буму на установку газових систем на легковики, як цьогорічний, в Україні ще не було. Черги на установку газового обладнання на СТО займають на місяць вперед. 95% таксистів у Києві використовують газ, тому як тільки газ дорожчає, вартість проїзду стає вищою", - сказав він.

За словами аналітика, ринок газу пропан-бутан в Україні лише формується, тому можливі неочікувані стрибки цін на цей вид пального.

"Наприклад, у червні 3,5% від усього в Україні газу продали на аукціоні за завищеною ціною - і одразу літр газу на заправках виріс у ціні на 1 гривню", - зазначив Сіренко.

Експерт вважає, що основні показники, які впливають на ціну зрідженого газу, це котирування на зовнішніх ринках, аукціони, ціни Кременчуцького й Лисичанського нафтопереробних заводів, рівень дефіциту й профіциту; також газотрейдери дивляться на ситуацію з цінами на бензин.

"Дивлячись на ці чинники, й на те, що деякі мережі АЗС із серпня підняли вартість пального на 10 копійок, ціна на зріджений газ може теж незначно піднятися. Наступного місяця вона виросте менше, ніж на 10 копійок, до 6,40 гривень за літр. До 7 гривень за літр газ до кінця року не виросте", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Через подорожчання бензину вартість газу підвищиться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути