Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2014 17:40

Через долар по 16 гривень на вихідних підняли ціни на каву, памперси і косметику
5

Фото: Яна Романюк

За вихідні у столичних магазинах підняли ціни на імпортні товари. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Марина Андріївна, продавець-консультант одного зі столичних магазинів косметики.

"Ціни переписували, коли зачинили магазин у п'ятницю о 23 годині, - розповідає Марина. – змінилася вартість памперсів. Наприклад, упаковка підгузників Happy коштувала 190 гривень, а тепер 220. Виросли в ціні мило, зубні пасти, гелі для душу і шампунь. Щоб наступного дня не злякати покупця новою ціною, на певну групу товарів зробили знижки. Але відштовхувалися вже від нової ціни. Наприклад, шампунь Pantene до подорожчання коштував 52 гривні. Зараз його ціна 64. З 1 грудня на нього буде акція. Відпускатимемо по 58 гривень".

Щодня змінює ціни на товар лучанка Христина Ковальчук. Вона з чоловіком возить каву, солодощі і побутову хімію з Польщі та Німеччини. Продають на ринку та через соцмережі.

"Зараз боїмося їхати за товаром. Ціна у Польщі залишається тією ж, але займатися таким бізнесом стає невигідно, бо долар постійно росте. Поки що вдається заробити на памперсах. Багато покупців з'явилося, коли подорожчали популярні серед мам Pampers I Huggies. Польські можна купити по 130-170 гривен за велику пачку. Це майже удвічі дешевше".

У столичних супермаркетах подорожчала кава. Пачка італійської Lavazza тепер коштує від 102 до 139 грн. В аптеках переклеїли цінники на дитячих сумішах і кашах. Вартість деяких молочних сумішей перевищує 120 грн.

Зараз ви читаєте новину «Через долар по 16 гривень на вихідних підняли ціни на каву, памперси і косметику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути