пʼятниця, 13 лютого 2015 10:10

Центробанк Росії готується до відключення SWIFT

Центробанк Росії готується до відключення SWIFT
Фото: newsru.ua

Центральний банк РФ підключив 91 банк до внутрішньоросійської системи міжбанківських переказів, щоб уникнути колапсу в разі відключення від міжнародної системи міжбанківських переказів SWIFT.

Про це повідомив один з учасників зустрічі керівництва Центробанку з банкірами, пишуть "РИА Новости".

Восени минулого року виникла загроза відключення російських банків від системи SWIFT, через яку проходять платіжні доручення більш ніж на 6 трильйонів доларів, і якою користуються більше 10 тисяч фінансових організацій в 210 країнах.

У свою чергу Центробанк РФ заявив, що з грудня запустив місцевий аналог SWIFT, зазначивши, що це дозволить кредитним організаціям передавати повідомлення у форматах SWIFT через Банк Росії.

Як відомо, з ініціативою про виключення Росії із SWIFT влітку 2014 року виступила Велика Британія. Така вимога міститься також в одній із резолюцій Європарламенту.

Думки фінансистів, банкірів, аналітиків про те, що буде з Росією при відключенні від міжбанківської системи обміну інформацією однозначні - хаос, колапс, падіння економіки.

Зараз ви читаєте новину «Центробанк Росії готується до відключення SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути