вівторок, 19 березня 2013 16:30

Приватна стайня приносить 100 тисяч доходу на місяць

Приватна стайня приносить 100 тисяч доходу на місяць
Упродовж дня із кожним конем працюють приблизно годину. Фото: vhlevy.ru

Киянин Василь Руденко орендує старий телятник під Києвом. Обладнав його під приватну стайню. Там доглядає елітних коней.

"Найняв на роботу сімох хлопців. Зараз у конюшні тримаємо 20 коней. Недавно свого жеребця до нас перевіз один київський бізнесмен. Тримав півроку на дачі, але там не було кому зайнятися твариною. Садівник його годував, але на прогулянку виводив рідко. Тварина ослабла. Ми таких коней відхожуємо", - розповів Руденко.

Утримування коня у приватній стайні коштує 2-4 тис. грн. У вартість входить нагляд фахівця, годування і вигул тварини.

"На одну особину в день виділяємо п'ять кілограмів вівса. Його змішуємо із вітамінами. Годуємо коней тричі на день. Крім вівса, даємо сіно, яблука і моркву. За хорошу поведінку на вихідні годуємо цукром. Овес дає енергію, від нього у тварини зміцнюються м'язи, а сіно дає силу тілу. За рік верховий кінь з'їдає по дві тонни сіна й вівса. Зелена трава для них - це делікатес", - зазначив чоловік.

Створити ферму для утримання коней мріяв ще 20 років тому. У бізнес вклав $30 тис. - майже 240 тис. грн.

"У мене батько працював на кінській фермі. Розповідав, що коні - дуже чутливі натури. Свою смерть передбачають. За тиждень до цього перестають їсти і часто плачуть. Тварин, яких розводили на м'ясо, на фермі убивали струмом. Дядьки, які працювали з батьком, казали, що рука не піднімалася убити тварину. Погляд коня навіть порівнювали з поглядом немовляти", - запевнив Руденко.

За його підрахунками, на місяць стайня приносить до 100 тис. грн доходу. Крім догляду за тваринами, тут надають уроки кінної терапії. 1 год. заняття коштує 80-100 грн.

"Щоранку коней за вуздечка виводять на прогулянку. Під час чистки, тварині розчісують гриву і хвоста. Застосовують для цього різні щітки. За допомогою деяких з них коневі роблять масаж", - розповів Руденко.

Упродовж дня із кожним конем працюють приблизно годину.

Спочатку проганяють без вершника. Спокійну їзду плавно доводять до швидкої. Після тренувань влітку скакунів водять на водойму для водних процедур або на пасовище. Господарі у будь-який час можуть навідати тварину і позайматися верховою їздою.

За словами Руденка, щотижня коней оглядає ветеринар. Він робить щеплення від грипу, прописує тваринам вітаміни.

Зараз ви читаєте новину «Приватна стайня приносить 100 тисяч доходу на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути