понеділок, 20 січня 2014 14:54

Букети з іграшок замовляють на день Валентина, 8 березня і хрестини
10

Фото: Фото надане Лідією Ландик

Одеситка Лідія Ландик складає букети із м'яких іграшок. Їх замовляють на хрестини, дитячі дні народження, для відвідин породіль у полшогових. Хоча найбільше замовлень Ландик має напередодні Дня Валентина і 8 березня.

"Якби такі букети купували, як живі квіти, то за допомогою такого хобі я могла б стати мільйонером. Поки що це лише хороший додатковий заробіток до зарплати", - каже Ландик.

Вона працює вчителем у художній школі. Букети робить на замовлення одного інтернет-магазину подарунків. Заробляє на цьому до 3 тис. грн.

Вартість букетів - від 350 до 1,5 тис грн.

"Робимо букети, які складаються з 50 і більше іграшок. Вони виходять велетенські, як з живих квітів - наприклад, 101 троянди, - пояснює Лідія Олександрівна. - Такі замовляють зрідка. Востаннє хлопець брав 15 грудня. Планував з таким освідчитися дівчині. Букет зробили з 91 білої мишки, усе прикрасили рожево-білим фатином. Усередину хлопець попросив вмонтувати шкатулочку для обручки і листівку: "Мышонок, выходи за меня!"

Найчастіше замовляють букети із мишками, зайчиками і ведмедиками.

"Краще іграшки не змішувати, а обирати одної форми, кольору і розміру. Торік один хлопець замовив дівчині букет з семи бежевих поросят. На нього ми давали знижку 20%. Я перепитала у нього, чи впевнений у замовленні. Пропонувала гарних кошенят і мишок. Але він наполягав на своєму. Не знаю, якою була реакція дівчини, але більше за букетами до нас він не звертався. Постійних клієнтів маємо вдосталь. Одна жінка замовляє часто, коли їде на хрестини чи відвідувати подругу у пологовий, на дитячі дні народження", - розповіла Ландик.

Для мам хлопчиків найчастіше беруть синій чи зелений, для дівчаток - рожевий і червоний.

"Можу використовувати для композиції фатин і папір, яким загортають букети звичайні, - пояснює майстриня. - Такий букет дуже зручний. По-перше, легкий, по-друге, буде радувати око дуже довго, бо не зів'яне, як живі квіти. Дехто з жінок такі замовляє, щоб оздобити дитячу кімнату чи власну спальню. У квартирі такі композиції створюють затишок. До букета за бажанням замовника можна додавати цукерки і живі квіти".

Іграшки для букетів замовляє з Китаю. Наприклад, набір з 72 мишок обійдеться всього $8, або 64 грн. Більшість плюшевих міні-іграшок продають на вагу - від $12 за кілограм. Кажуть, що ціна за букет у 4-5 разів перевищує собівартість використаних матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Букети з іграшок замовляють на день Валентина, 8 березня і хрестини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути