вівторок, 12 січня 2016 13:44

Британський банк прогнозує нафту по 10 доларів за барель

Британський банк прогнозує нафту по 10 доларів за барель
hi-news.ru

Ціни на нафту можуть опуститися до 10 доларів за барель, перш ніж учасники ринку визнають, що все зайшло надто далеко, прогнозують аналітики британського банку Standard Chartered.

Інші банки, як-от: Barclays, Macquarie, Bank of America, Merill Lynch і Societe Generalе, на цьому тижні погіршили свої прогнози на 2016 рік щодо нафтових цін, пише РБК. Так, у Barclays знизили прогноз цін на нафту марки Brent з 60 до 37 доларів. Так само в 37 доларів банк прогнозує і ціну на нафту марки WTI, хоча раніше йшлося про 56 доларів за барель нафти WTI.

Прогнози гіршають на тлі уповільнення економічного зростання в Китаї та надлишком нафти на світовому ринку. Експерт компанії Wood MacKenzie Крейга МакМахон каже, що на сьогодні в світі виробляють на 1,5 млн барелів на день більше, ніж того потребує ринок. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціни на нафту опустилися нижче 31 долара.

Зараз ви читаєте новину «Британський банк прогнозує нафту по 10 доларів за барель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути