понеділок, 23 травня 2011 17:29

"Борисполю" скасували 10-мільйонний штраф за зловживання монополією

"Борисполю" скасували 10-мільйонний штраф за зловживання монополією

Господарський суд Києва вирішив скасувати стягнення з державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київська обл.) штрафу в розмірі 10 млн грн за зловживання монопольним становищем при наданні послуг із заправки авіапальним у 2009 році.

Згідно з рішенням суду від 10 травня 2011 року, справа по компанії розглядалося повторно у зв'язку з наданими нею новими обставинами.

Цим же рішенням суд скасував свій попередній вердикт від 7 серпня 2009 року, яким визнав правомірність штрафу в 10 млн грн, накладеного Антимонопольним комітетом України (АМКУ) на держпідприємство.

Нагадаємо, в березні 2011 року АМКУ заявив про сплату аеропортом "Бориспіль" 10 млн грн штрафу за зловживання монопольним становищем при наданні послуг із заправки авіапальним у 2009 році.

АМКУ 28 квітня 2009 оштрафував три компанії-авіазаправників на загальну суму 255 млн грн за зловживання монопольним становищем при заправці літаків авіапальним на території аеропорту "Бориспіль": "Кребо" - на 125 млн грн, "ЛУК-Авіа Ойл" - на 20 млн грн, "Укртатнафту" - на 110 млн грн.

Нині поки що жоден з авіазаправників не сплатив накладені штрафи.

Компанії продовжують їх оскаржувати в судах.

Зараз ви читаєте новину «"Борисполю" скасували 10-мільйонний штраф за зловживання монополією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути