Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2014 10:35

Бойкот російських товарів перекинувся на мобільні кав'ярні
5

Фото: Оксана Худояр

Активісти громадського руху "Відсіч" сьогодні зранку в центрі Києва провели флешмоб "Не купуй російське". О 8.30 до мобільних кав'ярень одночасно підходили по кілька активістів. Запитували, яку каву та чай ті продають. Якщо їм відповідали, що "Greenfield" чи "Lipton" - падали на тротуар, тримаючи плакати "Не купуй "Greenfield" та "Lipton" - не фінансуй війну".

Також перехожим вручали пам'ятки з переліком російських товарів, які слід бойкотувати.

"Закликаємо не сприяти російському бізнесу й заміняти товари на українські та європейські відповідники. Наші гроші можуть бути використані Кремлем на війну проти України та окупацію наших територій. Бойкот продемонструє ворогові нашу єдність та рішучість. Сподіваємось, що наші дії скоригують агресивні наміри Кремля, який за допомогою п'ятої колони готує грунт для окупації нових українських територій", - зауважила Ірина Чорногуз із "Відсічі".

Флешмоб почали біля трьох мобільних кав'ярень, що поруч зі станцією метро Золоті ворота. Напередодні активісти розвідали, що там продають російські чаї.

"Ми вже охопили майже всі мережі супермаркетів, зараз переходимо на мобільні кав'ярні й "Макдональдси". Люди реагують здебільшого позитивно. Якщо і є якісь невдоволення, то за нас захищаються інші перехожі. Доказують, що ми праві, підтримують. І вже полеміка розгорається між самими відвідувачами", - зазначила організатор акції Катерина Чепура.

Після бойкоту російських товарів активісти проводитимуть флешмоби біля кіосків, де продається білоруська продукція. Бойкотувати обіцяють також вірменські коньяки. Бо ці країни підтримали анексію Криму.

Більшість перехожих підтримали акцію. Деякі здивовано оглядались, але листівки брали.

"Ми, звісно, підтримуємо. Що, в нас своїх товарів не вистачає? Заправляємось зараз лише на європейських та українських заправках. "ТНК" та "Лукойл" обминаємо. Купуємо сир "Російський", але українського виробництва", - сказав перехожий Віктор Михайлишин.

Продавці мобільних кав'ярень пообіцяли відмовитись від торгівлі російською продукцією.
Подібні флешмоби вже відбулися в Одесі, Миколаєві, Херсоні, Вінниці, Полтаві.

Зараз ви читаєте новину «Бойкот російських товарів перекинувся на мобільні кав'ярні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути