середа, 16 травня 2012 11:38

Близько 800 тисяч охочих отримати "Вітіну тисячу" вже актуалізували свої дані

Близько 800 тисяч охочих отримати "Вітіну тисячу" вже актуалізували свої дані
Виплати за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР будуть проводити до 25 грудня. Фото: segodnya.ua

На сьогоднішній день близько 2,5 млн вкладників Ощадбанку колишнього СРСР додзвонилися в колл-центр Ощадбанку, з них близько 1 млн 800 тис. людей отримали інформацію про дату і час приходу до установ Ощадбанку з метою актуалізації своїх даних. Близько 800 тис. вкладників вже актуалізували свої дані.

Як повідомила начальник управління Ощадбанку України з обслуговування компенсаційних виплат по заощадженням Любов Романенко в ефірі програми "Соціальний статус" на Телеканалі "Tonis", Ощадбанк задоволений такими результатами.

"Виплати ми будемо проводити до 25 грудня 2012 року. До цієї дати вже всі вкладники повинні бути актуалізовані", - сказала вона.

Романенко нагадала, що одним з основних умов для виплати компенсацій у поточному році є наявність рахунку вкладника в "Реєстрі вкладників заощаджень громадян". Тому ті громадяни, які не значаться в цьому реєстрі, можуть зареєструватися в ньому, починаючи з вересня 2012 року, і отримати компенсацію під час наступного етапу проведення виплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Покращення" від Януковича не вплине на курс гривні та інфляцію - Найман

Відповідаючи на запитання телеглядачів, Романенко повідомила, що громадяни, які мають кілька ощадних рахунків із вкладами менше 1 тис. грн, можуть об'єднати ці рахунки і отримати за них 1 тис. грн.

"Виплачують не від кількості рахунків, а від суми - в межах залишку вкладу, але не більше тисячі гривень. Незалежно від того, з якої кількості рахунків полягає ця тисяча", - прокоментувала вона.

Також вона розповіла, що родичі громадян, які перебувають в місцях позбавлення волі, які є вкладниками Ощадбанку СРСР та зареєстрованих в реєстрі, можуть отримати компенсацію за дорученням, завіреної печаткою виправної установи.

"Вона (довіреність) засвідчується, ставиться на ній відповідна печатка, і це є документ, який прирівнюється до нотаріального. Оскільки іншого шляху немає у людей, які позбавлені волі", - зазначила Романенко.

Зараз ви читаєте новину «Близько 800 тисяч охочих отримати "Вітіну тисячу" вже актуалізували свої дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути